Fundacja PROAKTYWNI rozpoczęła III nabór do projektu „Gotuj po hiszpańsku II” skierowany do osób, których pasją jest gotowanie lub chcą doskonalić swoje umiejętności w zawodzie kucharz. W projekcie mogą wziąć udział osoby młode w wieku od 18 do 35 roku życia, pozostające bez pracy, zamieszkałe na terenie Małopolski. Projekt współfinansowany jest przez Unię Europejską ze środków EFS na zlecenie Ministerstwa Inwestycji i Rozwoju. Udział w projekcie jest całkowicie bezpłatny. Projekt ma na celu podnoszenie kwalifikacji w zawodzie kucharz, dzięki praktykom w Walencji.
Formy wsparcia przewidziane w projekcie:
I. PRZYGOTOWANIE DO WYJAZDU: (ok. 1,5 miesiąca)
- kurs języka hiszpańskiego
- zwrot kosztów dojazdu na warsztaty i kurs hiszpańskiego
- stypendium szkoleniowe za każdą godzinę uczestnictwa w zajęciach
- ubezpieczenie
II. W TRAKCIE POBYTU ZA GRANICĄ: (2 miesiące)
- kurs kuchni śródziemnomorskiej w hiszpańskiej szkole gastronomicznej
- kurs j. hiszpańskiego - wyjścia integracyjno-kulturalne
- praktyki w hiszpańskich restauracjach
- bilety lotnicze i dojazd do miejsca zakwaterowania
- zakwaterowanie w apartamentach (120 m-140 m)
- WIFI w apartamentach
- wyżywienie na praktykach i w trakcie kursu kulinarnego
- kieszonkowe na wyżywienie
- karta miejska na transport lokalny
- strój roboczy na zajęcia
- dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne i karty EKUZ i dodatkowo ubezpieczenie NNW
III. PO POWROCIE: (do chwili znalezienia zatrudnienia)
- wsparcie pośrednika pracy i pomoc w znalezieniu zatrudnienia
- warsztaty aktywnego poszukiwania pracy i autoprezentacji
- staże
Szczegółowe informacje o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej http://gotujpohiszpansku.pl oraz w Biurze Projektu: tel. 12 200 21 77,
e-mail gotuj@fundacjaproaktywni.pl, ul. Szlak 8a, 31-161 Kraków.